«ποιος σπρνει χαμγελα, θερζει ευτυχα» - Διατροφ - Υγεα - Περιβλλον

Το πργραμμα ¨Διατροφ-Υγεα-Περιβλλον¨ επιλχθηκε λγω της ιδιατερης σημασας της διατροφς στην ανπτυξη και την υγεα του ανθρπινου οργανισμο.
Συγκεκριμνα, κποια απ τα χαρακτηριστικ της σημερινς εποχς εναι οι ανθυγιεινς διατροφικς συνθειες και η υπερφαγα ,δηλαδ η αυξημνη πρσληψη τροφς, οι οποες μπορον να οδηγσουν σε παχυσαρκα και διφορες ασθνειες (τις λεγμενες «διατροφοεξαρτμενες ασθνειες»).
Επσης, λλο να κριτριο επιλογς του προγρμματος εναι η ιδιατερα σημαντικ σχση της παραγωγς, της συντρησης και της κατανλωσης τροφν με το μεσο αλλ και το ευρτερο περιβλλον στο οποο ζει και δραστηριοποιεται ο νθρωπος.
Η επιλογ των προντων που παργονται, ο τρπος παραγωγς και τα μσα τα οποα χρησιμοποιονται, επηρεζουν την εθραυστη ισορροπα του περιβλλοντος ποιοτικ αλλ και ποσοτικ.

Στχοι του προγρμματος

Οι μαθητς να γνωρσουν:
- Τις ομδες τροφμων, τα θρεπτικ συστατικ και τα χαρακτηριστικ τους.
- Την Μεσογειακ διατροφ. Να συνειδητοποισουν την σπουδαιτητα της διατροφς για την ανπτυξη, την υγεα και επιβωσ τους.(ποιτητα ζως) Να γνωρσουν τους κινδνους απ την κακ διατροφ και την υπερκατανλωση τροφς. Να αποκτσουν σωστς διατροφικς συνθειες. Να εναι σε θση να συντξουν να ισορροπημνο διαιτολγιο. Να μπορον να αξιολογσουν και να κρνουν ως καταναλωτς συσκευασες και προντα. Να κατανοσουν τους σκοπος των διαφημσεων και να μθουν να τις αξιολογον με βση τις πραγματικς τους ανγκες. Να συνδσουν την καλλιργεια και κατανλωση των τροφμων με την προστασα και διατρηση του φυσικο μας περιβλλοντος. Να μθουν να καταναλνουν με σεβασμ στο περιβλλον, αποφεγοντας την σπατλη. Να καλλιεργηθε ο διλογος, η συνεργασα και η ομαδικτητα στους μαθητς. Να γνωρσουν το φυσικ περιβλλον, την μορφολογα του νησιο και τον πολιτισμ της Ιθκης.

Το πργραμμα συνοπτικ

Το πργραμμα ¨Διατροφ-Υγεα-Περιβλλον¨ λγω του μεγλου γκου των πληροφοριν και δραστηριοττων που περιλαμβνει , χει χωριστε στις παρακτω θεματικς εντητες: Α θεματικ εντητα : Τρφιμα - Μεσογειακ διατροφ - Ομδες τροφμων. Β θεματικ εντητα : Θρεπτικ συστατικ, Πρσληψη-Δαπνη ενργειας, Παχυσαρκα, Διατροφικς διαταραχς. Γ θεματικ εντητα : Συσκευασα, Συντρηση & Πρσθετα τροφμων, Ανακκλωση συσκευασιν. Δ θεματικ εντητα : Βιολογικ και μεταλλαγμνα τρφιμα, τροφοχιλιμετρα, τοπικ και εποχιακ προντα. Εθεματικ εντητα : δαφος και διατροφ - Φυτοφρμακα. ΣΤ θεματικ εντητα : Διατροφ και διαφμιση.
Κατεβστε το πργραμμα αναλυτικ (doc)
Δραστηριτητες του προγρμματος


πσω στα προγρμματα

 

Εικνα: Σνολο Εικνων:
[ πσω ] [ επμενη ]
[ Αρχικ ] [ 2 εικνες μπροστ ]